Hugs Online

Het is maandagochtend tien uur. Ik log in voor een bijeenkomst van het netwerk Bewust Haarlem. Vanmorgen is er samenkomst van een aantal leden. En daarbij zijn twee ondernemers gevraagd iets te vertellen over hun initiatieven sinds het uitbreken van de coronacrisis. 

In mijn scherm zie ik twaalf andere gezichten; de helft van hen zijn bekenden voor me. We starten met een voorstelrondje. Iedereen doet een update of ie met de werkzaamheden online actief is gebleven. Ik luister naar de ervaringen van een kindercoach, een creatieve therapeute en een Mindfulness trainer. Een hypnotherapeut vertelt dat hij nog in Spanje zit en ervoor gekozen heeft om vanuit daar te blijven werken, online. Ik vertel dat ik twee maanden geleden mijn groepen ben gestopt. Dat ik mijn cursisten en intervisieklanten online individuele gesprekken aanbied. En dat ik me vervolgens langzaam eigen heb gemaakt hoe ik online bijeenkomsten kan hosten. Daar waar ik eerst een huiver en aversie tegen had, besef ik nu dat het voorlopig een gangbaar medium zal gaan zijn. 

De eerste gastspreker die wat langer zijn ervaringen deelt is een winkel- en webshop eigenaar. Hij blijkt net vandaag exact één jaar geleden van start te zijn gegaan. En onlangs een nieuwe winkel in Utrecht te hebben geopend.

De tweede gastspreker vertelt hoe ze met haar opstellingenwerk en trainingen direct mogelijkheden is gaan zoeken om voor haar klanten en deelnemers beschikbaar te zijn. Haar drive was om in verbinding te blijven. En, vertelt ze eerlijk, eigenlijk zat er niet een specifiek plan achter hoe dat eruit zou komen te zien. Ze heeft inmiddels een webinar gehouden. En er zijn net online twee nieuwe trainingsgroepen gestart.

Aan het eind van het uur wordt mij gevraagd om nog iets te delen. Ter afronding bedank ik de sprekers en deelnemers voor de ideeen die ze hebben gedeeld. En dat, terwijl ik naar ze luisterde, er in mij allerlei nieuwe ideeen opborrelde.

Free Hugs uitdelen op straat past niet bij deze tijd, hoe spijtig ook. Wat blijft is dat we elkaar kunnen ontmoeten, online. Samen komen, verhalen en ervaringen uitwisselen en er voor elkaar zijn. Een luisterend oor, zonder oordelen, als een warm welkom. 

Dus, deze zondag start ik met Hugs Online. Een uurtje samen over wat ons bezighoudt. Dit mag van alles zijn. Hoe het nu met je is. En misschien hebben we elkaar al een poosje niet gezien of gesproken. Dan kunnen we bijkletsen. Of misschien hebben we nog geen gelegenheid gehad elkaar te ontmoeten, dan biedt dit een kans. En het mooie van uitwisselen in groepen is de herkenning en steun die we aantreffen bij elkaar. 

Hugs Online, omdat het kan, omdat het mag. 

Als je erbij wil zijn, stuur een appje naar 06-44425612 vóór zondag 09.15 uur. Dan stuur ik je de ID en password van de zoommeeting terug om in te loggen. 

Ik zie je graag! 

Plaats een reactie