Zorgen goed voor hem

Het is zaterdagavond 22.00 uur. Ik sta op een parkeerplaats ergens in de bossen bij Hilversum. Ik omarm een man, die ik tot op een paar uur geleden nog nooit had gezien in mijn leven.

Sinds kort neemt mijn partner deel in trainingen Emotioneel Lichaamswerk. Daarmee brengt hij via zijn lichaam meer bewustzijn in zijn leven. Voor mij een vertrouwde vorm van ontwikkeling en groei, voor hem een recente ontdekking. Als onderdeel van zijn 5-daagse trainingsblok ben ik uitgenodigd als gast om een avond aanwezig te zijn in de groep. Samen met andere gasten van de ruim twintig deelnemers.

Vanavond hebben we geproefd aan de sfeer en oefeningen lichaamswerk. Daarbij was er vooral veel bewegen en dansen, weinig tot geen woorden en een directe verbinding met de essentie. Elkaar huggen is op deze plek een veel voorkomend verschijnsel. 

Na afronding van de bijeenkomst in de trainingszaal hebben we thee gedronken en wat nagepraat bij de piramide op dit schitterend, verstilde landgoed. 

Ik mag meerijden naar huis met een bekende van me. Ik heb net afscheid genomen van mijn lief en loop naast haar richting haar auto. En ik zie J., een deelnemer van een jaar of 40. Ik weet alleen van hem dat hij gedurende deze training het maatje van mijn partner is. 

Energiek komt J. terug van de parkeerplaats. Hij heeft zojuist zijn visite uitgezwaaid. Met grote glimlach vangt hij mijn blik. In een impuls open ik mijn armen en richt me tot hem. Vol enthousiasme omarmt hij me. We staan stil. Ik sluit mijn ogen. Voel volledig contact. Verbonden in elkaars armen. 

‘We zorgen goed voor hem, hoor!’, zegt hij. 

Ik voel een warmte vanuit mijn hartstreek. Ik ben geraakt. Dit zijn nu de fijnste woorden. 

Plaats een reactie