Rick, waarom doe je dit?

Vanuit ontspanning is zoveel méér mogelijk

Continu opletten, gespannen zijn en druk ervaren vanuit mijn omgeving, dat ken ik heel goed. Opgegroeid in een grote, Indische familie is me dit met de paplepel ingegoten. Of liever gezegd: met een rijstlepel ingepeperd. Ik heb me veel te lang veel te gespannen gevoeld in mijn doen en laten: als kind, puber, student, collega, buurman, groepsgenoot… Zo kan ik er nog wel wat rollen aan vast plakken. Ik geloofde werkelijk dat mensen niet te vertrouwen waren. Ik wist niet beter dan dat het gevaarlijk was om het achterste van mijn tong te laten zien. En ik vond het doodeng om te ontdekken welke verlangens er schuilen in de diepte van mijn hart. Een bemoedigende arm om me heen vanuit kameraadschap of geruststelling kende ik niet.

Om mijn verhaal van meer dan vijftig jaar wat korter te maken, ik heb veel geleerd en ingezien. Ik weet nu zoveel meer over wie ik ben en wat mij uniek maakt. Ik ontdek nu steeds meer over een universele wetmatigheid, die werkt voor iedereen. Het gaat over het mechanisme achter hoe je kijkt, denkt en doet met jezelf en anderen. In wezen gaat het over alles wat je in potentie bent: waardevol, vreugdevol en liefdevol. En hoe je zelf het leven creëert.

Mijn expertise

Ik noem mezelf nu omarmingsdeskundige. Ik stel graag mijn expertise als Mindfulness trainer, NLP coach en Intervisiebegeleider ter beschikking aan anderen. Mijn achtergrond in Emotioneel Lichaamswerk (ELW), Orthopedagogiek, Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en Mindfulness blijkt opeens een unieke mix aan invalshoeken te vormen. 

Boodschap

De boodschap is dat ik je bewust(er) wil maken van jouw eigen kwaliteit en mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee hoe je vormgeeft aan jouw talenten en missie. Daarbij zijn als eerste ontspanning, je open stellen en een heldere blik naar binnen nodig. 

Leuk voor jou, Rick, maar wat levert het mij op?

Ik nodig je uit om zelf jouw antwoord te formuleren op grond van een eigen ervaring. Want weet je, de woorden die ik kies – mogelijk spreken ze je aan, voor hetzelfde geldt ook niet – ze schieten tekort. 

Mensen vertellen me dat ze in mijn gezelschap tot diepe rust komen, een scherpe, onbevooroordeelde luisteraar ontmoeten en me als oprecht betrokken mens ervaren, die zijn zachtheid en ontwapenende humor op de juiste momenten laat horen. 

Ontspannen, open staan en omarmen zijn begrippen, die voor mij nu ook tastbaar en concreet zijn. En waar ik talloze uitingsvormen aan kan geven. Die ik kan afstemmen met iedereen en kan communiceren met of zonder woorden. 

Nieuwsgierig om me live te ontmoeten? Check je agenda en laat maar weten…. waar en wanneer spreken we af?