Wil je geluk of wil je gelijk?

Een informatieve en interactieve lezing

 

“Let’s agree to disagree….”. Het is een Engels gezegde, waarmee je het eens wordt dat je van mening verschilt met elkaar. Hoe werkt dit bij jou? Kun jij makkelijk vrede hebben met de verschillende meningen en gedragingen, die anderen erop na houden? En wat als het mensen zijn wiens gedrag irritatie bij je losmaken?

Rick Shamier noemt zichzelf omarmingsdeskundige. Vanuit zijn praktijk The Hug Connection begeleidt hij mensen in verandertrajecten. Hij ontmoet dagelijks mensen, die in de omgang met anderen – en zichzelf – vastgelopen zijn. Hij werkt vanuit de theorie en praktijk van Mindfulness en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). NLP is een communicatiemethodiek, die valt onder ‘oplossingsgerichte, positieve psychologie’. Het wordt vaak ingezet om topsporters, managers en docenten de tools in handen te geven om hun doelen te bereiken.

Verder kun je Rick iedere week tegenkomen op straat in Haarlem, waar hij Free Hugs aanbiedt. Daar nodigt hij voorbijgangers uit om een omhelzing met hem uit te wisselen. Hij toont hiermee ‘het omarmen van verschillen’ in de meest letterlijke zin van het woord, door zich open te stellen voor compleet onbekenden. Een unieke manier om verbinding en zachtheid zichtbaar te maken in het straatbeeld. En een bron aan vrolijkheid aan te boren.

Deze avond maak je kennis met NLP en ‘de man van de Free Hugs’. We leggen een vergrootglas op het proces van accepteren en de vraag: ‘hoe doe je compassie?’. Een informatieve en interactieve avond over communicatie en verbinding.

Datum, locatie en kosten: in overleg.