Breng de aandacht naar binnen

Vorige week donderdag vertrok ik heel vroeg naar de bossen bij Hilversum. Daar nam ik deel aan een training. Vier dagen bevond ik me als het ware in een afgeschermde bubbel. Nieuws drong minimaal binnen.

Zondagmiddag om half zes werd ik opgehaald. We wilden ergens wat gaan eten. De radio stond aan en ik hoorde dat met ingang van zes uur alle horeca dicht ging. Ik kwam thuis in een compleet veranderde wereld. 

Voor dinsdag stond een verre reis gepland. Ik zou weer naar Indonesie vliegen. Maar al vlot besloot ik dat ik dit niet ging doen. Ik ben in Nederland gebleven en weer aan het werk gegaan. 

Free Hugs uitdelen op straat is nu niet verstandig. Twee weken geleden was bij mij de ernst van de situatie nog niet goed doorgedrongen. En nu is dit wel het geval. Mijn voorraad aan verhaaltjes leg ik voorlopig op de plank.

In het nieuws van eergisteren werd veel aandacht besteed aan tal van initiatieven en acties die mensen met en voor elkaar doen. Het laat zien hoe wij deugen als mensen onder dit soort bijzondere omstandigheden. Hartverwarmend. 

Voorwaarde om dit te kunnen – blijven – doen is te beginnen met de goede zorg voor jezelf en je lijf. De aandacht voor een uitgerust lichaam, voldoende beweging en gezonde voeding. En de bijbehorende mindset. Van duurzaam omspringen met je mogelijkheden. 

In de komende weken wil ik hier aandacht aan besteden. Nog geen idee hoe, de tijd zal het laten zien. Hierbij is mijn koers vastgesteld, allereerst breng ik de aandacht naar binnen. Net zoals ik dat met Free Hugs ook altijd doe. En pas dan kan ik openhartig uitwisselen. En jou werkelijk ontmoeten.  

Plaats een reactie