Helemaal 2020

Ik sta op de Grote Markt, het is zaterdag rond het middaguur, mijn bordjes Free Hugs in mijn rechterhand omhoog gestoken. De zon schijnt weer en ik heb mijn zonnebril op. Het is druk om mij heen. 

Een man van een jaar of zestig loopt langs. Een vrouw van ongeveer dezelfde leeftijd loopt naast hem. Ik hoor hem zeggen: ‘Gratis knuffels…. , mag je kiezen met of zonder Corona!’

Tien minuten geleden stond ik op het Klokhuisplein en daar passeerde een vrouw met kinderwagen. Ze keek me aan, lachte met een gespannen gezicht en zei: ‘Not in this Corona age, you’re not likely… ‘

Een man van een jaar of veertig: ‘En dan Corona krijgen zeker?!’

Vandaag hoor ik het woord ‘Corona’ meerdere keren om me heen. Het weerhoud me niet om hier nu te staan. En te genieten. Daarnaast ontvang ik net zoveel hugs als anders.

Nadat ik vier jonge vrouwen uit de Philippijnen gedag heb gezegd, lopen een paar mensen langs me heen. En opeens, temidden van dit groepje, zie ik een jonge vrouw met lang blond haar een gebaar maken. Ze richt haar handen mijn kant op en er komt voor het eerst een hartje handen voorbij…. zo ‘helemaal 2020’.

Plaats een reactie